Breng tussen 20 en 28 maart je oude elektro naar het containerpark en win een picknick voor de hele gemeente!

Net als in 2014 organiseert onze gemeente samen met Recupel een actie om zoveel mogelijk kapotte of niet gebruikte elektro-apparaten in te zamelen en te recycleren via het containerpark. Het is dé kans om afscheid te nemen van kapotte elektro-apparaten en toestellen die je niet meer gebruikt of die bij jou thuis blijven liggen in kasten, op zolder, in je tuinhuis of garage.

Lees meer

De Buitenschoolse Kinderopvang zoekt halftijds begeleid(st)er
De Buitenschoolse Kinderopvang van het Loket Kids & co zoekt een halftijds begeleid(st)er voor een contract van onbepaalde duur.

Lees meer

Picknickweekend op 25 & 26 april 2015

GROS en toerismeraad nodigen je uit om op zaterdag 25 of zondag 26 april 2015 te gaan picknicken.

Lees meer

30 dagen uitgedaagd!
Een maand lang iets wel of iets net niet doen? Daarmee jezelf en je omgeving een stap vooruit helpen? Dat doen we met zijn allen samen tijdens 30 dagen.

Lees meer

Einde pilootproject e-boeken op 5 mei 2015

In het voorbije jaar kon je in onze bib via een pilootproject kennismaken met het nieuwe aanbod 'e-boeken in de bib'. De einddatum van dit pilootproject was vastgelegd op 5 mei 2015. Na een uitgebreide evaluatie heeft Bibnet, dat ons het e-boekenproject aanleverde, in samenspraak met hun raad van bestuur besloten het pilootproject na 5 mei niet te verlengen.

Lees meer

Muzikale fietstocht 'Kapellekensbaan'
Op vrijdag 1 mei 2015 zetten we het feest van de amateurkunsten in het teken van de start van de Mariamaand. Het wordt een muzikale fietstocht langs de kapellen van Herenthout, waarbij we halt houden op vier locaties, met afwisselend een optreden van het Sint-Lutgardiskoor en Koninklijke Fanfare Sint-Pieter.

Lees meer

Vrijkaarten Mooov-filmfestival in de bib

Mooov organiseert ook dit jaar een filmfestival in Turnhout. Interesse? Onze bib heeft een aantal vrijkaarten ter beschikking.

Lees meer

TEJO-Mechelen is gestart!
Sinds 24 februari 2015 kunnen jongeren die het even niet zien zitten terecht bij TEJO Mechelen. Om te voorkomen dat de probleemsituatie escaleert, biedt TEJO gerichte hulpverlening, laagdrempelig, anoniem en gratis.

Lees meer